Avokado son zamanlarda oldukça popülerlik kazanan, antioksidan içeriği yüksek ve biyokimyasal profili nedeniyle fonksiyonel gıdalar listesine girmiştir. Yüksek lif içeriği olan bir diyet genellikle sağlıklı bir sindirim sistemi ile ilişkilidir. 30 g avokado 2 g lif içerir. (Günlük 25-30 g lif tüketimi önerilir.) Bu sebeple kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir. Ayrınca, kolesterol seviyelerini düşürmeyi sağlayabilen iyi yağlar içerir. Yüksek miktarda potasyum minerali ve B1, B2, B3 ve folik asit vitaminlerini içerir.
Bugün sabah kahvaltılarınızı değiştirmek ve çeşitlendirmek adına avokadoyu kullanarak bazı seçenekler sunacağım.
Avokadolu Tost! İsterseniz dilim halinde, isterseniz ezme işlemi ile püre haline getirerek ya da beyaz peynir ile avokadoyu ezerek ekmeğinizin/wasanızın üzerine kahvaltılık bir sos yapabilirsiniz. Hatta yanına haşlanmış yumurta ekleyebilir/ yumurtayı dilediğiniz şekilde tostun içerisine koyabilirsiniz. Baharatlar ile süslemek için pul biber/ çörek otu kullanabilirsiniz. Porsiyon miktarları bireylerin gereksinimlerine göre farklılık gösterir. Detaylı bilgi için diyetisyene başvurun.
Not: Avokadoyu iyi yıkamayı lütfen unutmayın.
Sağlıkla Kalın
Dyt. Nilsu Yörükeren

Yorumlar
Yorum Gönder