Ana içeriğe atla

Cennet Hurmalı Cheesecake

Ülkemizde cennet hurması ya da trabzon hurması olarak bilinen meyve için son çıkış! 
Kasım ayında hasadına başlanan cennet hurması meyvesi kabuğu turuncu renge ulaşınca tam olarak olgunlaşmış oluyor. İklim koşullarına göre farklılık gösterse de artık mevsiminin sonlarına doğru geldik. Mutfakta hala cennet hurmasına yer vermek istiyorsanız kurutma yöntemiyle saklamak mümkün. Eğer isterseniz, dondurucuda 6 ay kadar da saklayabilirsiniz.  

Öne çıkan faydalarına gelince 👇
  • Yüksek lif içeriği dolayısıyla sindirim sistemine faydalıdır. 
  • Antioksidan içeriği (fenolik bileşikler, kateşin ve askorbik asit) oldukça yüksektir. Bu sebeple bağışıklık sistemine karşı koruyucudur.
  • İyi bir A ve C vitamini kaynağıdır. 
  • Kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. 
Tarife gelince 👇


Yaklaşık 200 kalori olan bu cheesecake hem çok pratik hem de makro besin ögeleri açısından oldukça dengeli. Harika bir ara öğün olabilir! Damak zevkinize göre değişiklikler yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için diyetisyene başvurun.

Sağlıkla Kalın
Dyt. Nilsu Yörükeren

USDA. 

Martínez-Las Heras, R., Pinazo, A., Heredia, A., & Andrés, A. (2017). Evaluation studies of persimmon plant ( Diospyros kaki ) for physiological benefits and bioaccessibility of antioxidants by in vitro simulated gastrointestinal digestion. Food Chemistry, 214, 478–485. doi:10.1016/j.foodchem.2016.07.104. 

Fushimi, S., Miyazawa, T., Kimura, F., NakagawaA, K., Burdeos, G. C., & Miyazawa, T. (2015). Young Persimmon Ingestion Suppresses Lipid Oxidation in Rats. Journal of Nutritional Science and Vitaminology, 61(1), 90–95. doi:10.3177/jnsv.61.90. 

Gato, N., Kadowaki, A., Hashimoto, N., Yokoyama, S., & Matsumoto, K. (2013). Persimmon Fruit Tannin-Rich Fiber Reduces Cholesterol Levels in Humans. Annals of Nutrition and Metabolism, 62(1), 1–6. doi:10.1159/000343787.

Yorumlar

  1. Tarif ile birlikte çok yararlı bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. tattığım için çok şanslı olduğumu düşünüyorummm herkese tavsiye ederim mükkemmeel

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lor Peynirli Kinoalı Salata Tarifi

Malzemeler: 1 kahve fincanı kinoa---Haşlamak için 1'e 2 oranında su---- 2 kahve fincanı kadar su (Kinoa yerine grisiini, ya da ince bulgur tercih edebilirsiniz. Porsiyon olarak 3 adet grisiini, 5-6 yemek kaşığı bulgur yeterli olacaktır.) 3-4 yemek kaşığı lor peyniri Marul Maydanoz Kırmızı biber Mor lahana 2-3 tam ceviz 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği 1/2-1 adet yeşil elma Karabiber/ Pulbiber 1/2 çay kaşığı tuz Evde hangi renkli sebzeler varsa ekleyebilirsiniz. Üzeri için: 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 limon suyu Yapılışı:  Kinoayı iyice yıkayınız, 1e 2 oranında haşlayınız. Tüm malzemeleri karıştırınız, dilediğiniz gibi süsleyiniz. Üzeri için yapılan sosu tüketmeden hemen önce ilave ediniz. Sağlıkla Kalın Dyt. Nilsu Yörükeren

Chialı Hurmalı Atıştırmalık Toplar

Bu günler için #hergüneyenibirtarif Malzemeler: 8 adet hurma (yaş hurma değilse ılık suda bekletiniz/ alternatif olarak kuru incir kullanılabilir.) 8 adet fındık 1 tatlı kaşığı kakao Yapılışı: Bu malzemeleri blender ediniz. Top haline getiriniz.  Üzeri için: Ben chia tohumu kullandım. Alternatif olarak Hindistan cevizi de kullanılabilir.  Porsiyon miktari: Yaklaşık 10 adet. Bu atıştırmalıklar da porsiyon kontrolüne dahil😊 Özellikle chia tohumu güvenilir günlük tüketim miktarı doğrultusunda 2 adet yeterli olacaktır. Afiyet olsun Sağlıkla Kalın Dyt. Nilsu Yörükeren