Ülkemizde cennet hurması ya da trabzon hurması olarak bilinen meyve için son çıkış!
Kasım ayında hasadına başlanan cennet hurması meyvesi kabuğu turuncu renge ulaşınca tam olarak olgunlaşmış oluyor. İklim koşullarına göre farklılık gösterse de artık mevsiminin sonlarına doğru geldik. Mutfakta hala cennet hurmasına yer vermek istiyorsanız kurutma yöntemiyle saklamak mümkün. Eğer isterseniz, dondurucuda 6 ay kadar da saklayabilirsiniz.
Öne çıkan faydalarına gelince 👇
- Yüksek lif içeriği dolayısıyla sindirim sistemine faydalıdır.
- Antioksidan içeriği (fenolik bileşikler, kateşin ve askorbik asit) oldukça yüksektir. Bu sebeple bağışıklık sistemine karşı koruyucudur.
- İyi bir A ve C vitamini kaynağıdır.
- Kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir.
Tarife gelince 👇
Yaklaşık 200 kalori olan bu cheesecake hem çok pratik hem de makro besin ögeleri açısından oldukça dengeli. Harika bir ara öğün olabilir! Damak zevkinize göre değişiklikler yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için diyetisyene başvurun.
Sağlıkla Kalın
Dyt. Nilsu Yörükeren
USDA.
Martínez-Las Heras, R., Pinazo, A., Heredia, A., & Andrés, A. (2017). Evaluation studies of persimmon plant ( Diospyros kaki ) for physiological benefits and bioaccessibility of antioxidants by in vitro simulated gastrointestinal digestion. Food Chemistry, 214, 478–485. doi:10.1016/j.foodchem.2016.07.104.
Fushimi, S., Miyazawa, T., Kimura, F., NakagawaA, K., Burdeos, G. C., & Miyazawa, T. (2015). Young Persimmon Ingestion Suppresses Lipid Oxidation in Rats. Journal of Nutritional Science and Vitaminology, 61(1), 90–95. doi:10.3177/jnsv.61.90.
Gato, N., Kadowaki, A., Hashimoto, N., Yokoyama, S., & Matsumoto, K. (2013). Persimmon Fruit Tannin-Rich Fiber Reduces Cholesterol Levels in Humans. Annals of Nutrition and Metabolism, 62(1), 1–6. doi:10.1159/000343787.

Tarif ile birlikte çok yararlı bir yazı olmuş :)
YanıtlaSiltattığım için çok şanslı olduğumu düşünüyorummm herkese tavsiye ederim mükkemmeel
YanıtlaSil